Waar cultuur, onderwijs en plezier samenkomen

Heb je je verder verdiept in kunst, cultuur of geschiedenis en wil je daarnaast die kennis delen met een groter publiek? Ook dan vind je bij ons wat je zoekt. Een uniek museumbezoek is, wat ons betreft, pas compleet als de bezoeker niet alleen gastvrij ontvangen wordt, maar ook kennis heeft opgedaan en geïnspireerd is geraakt. Hoe mooi is het om een jonge museumbezoeker kennis te laten maken met de verrassingen die een museum te bieden heeft of om een kunstkenner net dat extra weetje mee te geven? Als rondleider of museumdocent maak jij dat verschil!

Lees meer...

GUIDES IN ACTIE:

Als echte liefhebber en specialist in jouw vakgebied is je basiskennis natuurlijk al goed op orde, maar misschien moet je je nog even voorbereiden op de groep-3-klas die vandaag samen met jou gaat schilderen. Wellicht sta je volgende week voor een groep Duitse scholieren en breng je ze iets bij over het onderwerp discriminatie met het verhaal van Anne Frank. Je vindt in onze musea een thema waarin jij je thuis voelt. Jij bent er om de bezoeker te prikkelen, stimuleren en iets bij te brengen. Soms is dat dus best een uitdaging, omdat je ook didactisch sterk in je schoenen moet staan. Daarom vinden wij voor jou een rol die bij jou past en waarin je je verder in kan ontwikkelen.

Bekijk alle huidige Vacatures

Werken als museumdocent geeft mij enorm veel plezier. Het gesprek durven aan te gaan met leerlingen, ze zien opbloeien en ze te inspireren geeft mij als docent een blij en voldaan gevoel. De fijne samenwerking met Hôtes Culture maakt daarbij mijn werk duidelijk en makkelijk uitvoerbaar. Het persoonlijke contact is altijd dichtbij en het gehele team staat altijd voor je klaar.

- Yentl, Museumdocent bij M.

Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Onze Coördinatoren Guides en Werving en Selectie vertellen je graag meer over de mogelijkheden!

Marieke de Haan

Coördinator Guides.

Barend van Zon

Coördinator Werving en Selectie